Tweaks

Langsom PC
Downloads - Tweaks
Skrevet af Bjørn Kryger Larsen   
Forfatter: Christopher Hammer   

Langsom PCDet er og bliver et paradoks. Allerede få måneder efter man har købt sig en ny og lynhurtig computer, er det som om at den beslutter sig for at gå langsomt og gradvist på pension. Alt fra opstart til åbning af programmer og browsing bliver markant sløvere, og den fede oplevelse af at have et effektivt IT-redskab bliver lynhurtigt udskiftet med en frustration og vrede, de fleste af jer læsere nok har oplevet i lignende situationer. Heldigvis er der råd for at kurere en langsom computer, og de bedste af disse vil vi dele med dig i denne artikel.

Registrer problemerne


Det første skridt mod en ren og hurtig computer er at registrere, hvilke problemer der sløver systemet og computerens forskellige komponenter. Dette kan både foregå ved at du simpelthen sætter dig ned og gennemtester forskellige funktioner, og – langt mere udbredt – ved at forlige sig på forskellige typer software, der er udviklet specifikt til denne opgave. I denne sammenhæng er det mere et spørgsmål om religion end saglighed, hvilket stykke software i junglen af speed up- og diagnosticeringsprogrammer der satses på, men når det kommer til stykket anbefaler jeg i hvert fald at man vælger et program, der har mulighed for dansk support.

Scan din PC gratis her og forøg ydeevnen markant

Find de bedste løsninger

Også her kan software egentlig løse store dele af problemerne, men det er stadig nødvendigt at sætte sig lidt ind i, hvad der skal gøres for at gennemføre en komplet hovedrengøring af computerens indre. I nogle tilfælde kan det faktisk være så simpelt som at støvsuge computeren (husk at slukke den først), mens mere grelle tilfælde kræver en kombineret indsats af forskellige typer software, så som SpeedUpMyPC og eventuelt en grundig rengøring af selve computerens komponenter. Typiske ’løsningsindgreb’ tæller blandt andet sletning af ødelagte stier (genveje), indeksering og oprydning i registreringsdatabasen (din computers omstillingsbord) og naturligvis den gode gamle diskfragmentering, der indekserer forskellige datagrupper på harddisken på hensigtsmæssig og logisk vis.

Vi kan også anbefale dig at kigge forbi Slow PC.dk som på dansk hjælper dig med at gøre din langsomme computer hurtig igen.

Fra langsom til lynhurtig – 5 nemme trin

Find ud af, hvad din computer fejler. Er der tale om et specifikt problem kan en specifik Google-søgning i mange tilfælde gøre dig klogere, hvorimod en generel sløv performance som oftest kræver behandling.

Find det bedste software. Jeg anbefaler software med dansk support, og opfordrer i øvrigt alle til at tjekke forskellige uvildige analyser og anmeldelser på forhånd. På den måde får du mest for pengene.

Sæt nogle timer af til at få gjort ’hovedrent’ på computeren. Mens de valgte programmer gør deres arbejde, kan du supplere med støvsuger og en let fugtet karklud. Jeg ønsker dig held og lykke med rengøringen. Hvis du har gode råd, tips og tricks eller kommentarer til emnet, er du naturligvis mere end velkommen til at dele dine tanker i kommentarfeltet herunder.

 

 

Nyhedsbrev

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbrev og modtag spændende nyheder direkte på din mail.


Nye Artikler

News image

Der er mange faktorer som har betydning for din computers ydeevne

En kæde er ikke stærkere end dets stærkeste le...

News image

Windows 7 er stadig aktuel

Selvom mange vælger at opgradere til nyere styre...

News image

Det får du med Windows 10 Fall Creators Update

Hvis du generelt er glad for Windows, så vil du b...

News image

3 hotte spil til Windows i 2017

2017 har været et år, hvor professionel gaming ...

News image

Windows 7 - en sikker vinder

Du har lige installeret Windows 7 på din compute...

News image

Handel på nettet er et hit

Vælg antal, klik. Put i indkøbskurv. Klik. Betal...

Mest Læste Artikler

News image

Windows 7 RC1 udgivet som fri download, få din version nu.

Microsoft har endelig frigivet Windows 7 Release C...

News image

36 ændringer i Windows 7 RC1

Microsoft har frigivet en liste med ikke mindre en...

News image

Windows 7 minimumskrav

At Windows 7 kræver mindre end Windows Vista er i...

News image

Sådan får du en Windows 7 Beta nøgle

Den officielle sider du kan hente Windows 7 Beta f...

News image

Windows 7 beta 1, download links!

På grund af utrolig travlhed og hype omkring udgi...

News image

Danske priser på Windows 7

Den 22. oktober bliver Windows 7 frigivet på det ...

Tips & Tricks

News image

[Opdateret] Windows 7 keyboard genveje

Ligesom i alle tidligere udgaver af Windows styres...

News image

Fjern “Send Feedback” og baggrundsvandmærket i Windows 7 beta 1.

Kører du med Windows 7 Beta 1 er der indlagt båd...

News image

Brænd en image fil i Windows 7

Windows 7 har indbygget Brænd disk Image værktø...

Downloads

News image

Windows 7 wallpaper

007tinar fra Deviantart har lavet et flot Windows ...

News image

Internet Explorer 8

Download Internet Explorer 8 Internet Explorer 8 ...

News image

Gratis e-mail i Windows 7

Som udgangspunkt, så har Windows 7 ikke en decide...

Your are currently browsing this site with Internet Explorer 6 (IE6).

Your current web browser must be updated to version 7 of Internet Explorer (IE7) to take advantage of all of template's capabilities.

Why should I upgrade to Internet Explorer 7? Microsoft has redesigned Internet Explorer from the ground up, with better security, new capabilities, and a whole new interface. Many changes resulted from the feedback of millions of users who tested prerelease versions of the new browser. The most compelling reason to upgrade is the improved security. The Internet of today is not the Internet of five years ago. There are dangers that simply didn't exist back in 2001, when Internet Explorer 6 was released to the world. Internet Explorer 7 makes surfing the web fundamentally safer by offering greater protection against viruses, spyware, and other online risks.

Get free downloads for Internet Explorer 7, including recommended updates as they become available. To download Internet Explorer 7 in the language of your choice, please visit the Internet Explorer 7 worldwide page.